Ziua 1
(SAMBATA, 26.08.2023): CLUJ NAPOCA - ISTANBUL Intalnire in aeroportul Cluj-Napoca la ora 17:50 cu 3 ore inaintea orei anuntate pt decolare. Zbor Cluj - Istanbul la ora 20:50 cu aterizare la ora 22:25. Dupa recuperarea bagajelor, transfer cu autocarul si cazare la Hotel Ephesus 4* in Istanbul. Demipensiune

Ziua 2
(DUMINICA, 27.08.2023): ISTANBUL - KUSADASI Dupa micul dejun plecam spre Kusadasi. Pe traseu, oprire dupa-amiaza pentru o pauza si pentru o scurta vizita in Bursa, orasul Sultanului Mahomed I, la prima mare moschee a lumii otomane - Ulu Camii, cu 20 cupole si la una dintre renumitele gradini de ceai. Seara cazare cu demipensiune in Kusadasi Hotel Karaaslan Inn 4*.

Ziua 3
(LUNI, 28.08.2023): KUSADASI - EFES - KUSADASI Mic dejun. Astazi vizitam orasul antic Efes, al treilea port ca marime al Imperiului Roman, fondat de fiul Atenei - Androclos, cu vestigii admirabil pastrate. Oprire la Casa Fecioarei Maria, cea in care, conform traditiei, Fecioara si-ar fi trait ultimii ani ai vietii pamantesti. Din Drumul Arcadian ajungem la prima biserica crestina cu hramul Maicii Domnului, una din cele 7 biserici amintite in Apocalipsa Sfantului Evanghelist Ioan. Apoi ne apropiem de maretul Amfiteatru, Agora si Biblioteca lui Celsus. Pe strada Gradinilor ajungem la Portile lui Hercule. Dupa-amiaza, timp liber pentru plaja si relaxare. Seara cazare cu demipensiune in Kusadasi Hotel Karaaslan Inn 4*.

Ziua 4
(MARTI, 29.08.2023): KUSADASI - BODRUM - KUSADASI (cca 320 km) Mic dejun. Continuam circuitul cu vizita la Bodrum, orasul natal al istoricului Herodot, orasul cu cladirile albe in stil mediteranean, cu flori colorate atarnate la ferestre. In antichitate, aici se inalta una dintre cele 7 minuni ale Lumii, Mausoleul de la Halikarnas, ale carui ruine sunt un etalon cultural al statiunii.Un alt reper istoric al Bodrumului este Castelul Sf. Petru ( Bodrum Kalesi ), construit de cavalerii din Rhodos, care acum pazeste intrarea in golf. Fosta fortareata a cruciatilor gazduieste Muzeul de Arheologie. Pauza pentru pranz. Trecem si pe langa Amfiteatrul din Bodrum, o structura antica terminata in perioada romana. Seara cazare cu demipensiune in Kusadasi Hotel Karaaslan Inn 4*.

Ziua 5
(MIERCURI, 30.08.2023): ZI LIBERA pentru plaja, odihna, plimbari, cumparaturi. Servicii de mic dejun si cina asigurate. Hotel Hotel Karaaslan Inn 4*.

Ziua 6
(JOI, 31.08.2023): ZI LIBERA PENTRU PLAJA sau VIZITA LA PAMUKKALE Mic dejun. ZI LIBERA sau, OPTIONAL excursie la Pamukale - 15 euro/persoana - minim 25 de persoane, Plecare spre Pamukkale, unul din cele mai spectaculoase peisaje naturale ale lumii. Perla Turciei, adevarat amfiteatru natural creat de apele minerale termale, cu bazinete sapate din travertin, exploatat inca de pe vremea romanilor. In apropiere se afla si ruinele orasului antic Hierapolis, unde vom putea admira Piscina Cleopatrei. Seara cazare cu demipensiune in Kusadasi Hotel Karaaslan Inn 4*.

Ziua 7
(VINERI, 01.09.2023): KUSADASI - TROIA - GALLIPOLI - ISTANBUL Mic dejun. In drumul nostru spre Istanbul vizitam Troia, legendarul oras din Iliada lui Homer, distrus si incendiat (prin viclesugul calului umplut cu soldati, de catre aheii lui Ulise) la sfarsitul unui razboi de peste 10 ani, inceput din cauza povestii de dragoste dintre frumoasa Elena si Paris...La Gallipoli, trecem pe la Monumentul ce marcheaza locul salbaticei confruntari din Primul Razboi Mondial (din 1915, castigata cu ajutorul trupelor turce conduse de Mustafa Kemal). Seara, cazare cu cina la hotel Hotel Ephesus 4* in Istanbul.

Ziua 8
(SAMBATA, 02.09.2023): ISTANBUL - cartierul Sultanahmet Mic dejun. Astazi vizitam (vizite interioare): Palatul Topkapi - unul dintre cele mai importante obiective din Istanbul, de unde a fost condus Imperiul Otoman timp de 400 de ani, fosta resedinta multor sultani, printre care si Sultanul Suleyman Magnificul. Pauza pentru pranz. Muzeul Sfanta Sofia - biserica construita in anul 537, a fost loc sfant al crestinilor pana in anul 916, cand a fost transformata in moschee. Restaurarile recente au pus din nou in lumina mozaicuri de mare importanta istorica; Moscheea Albastra (Moscheea Sultanahmet) - este cu siguranta una dintre cele mai frumoase din Istanbul, cu 6 minarete, iar pentru interior au fost folosite peste 21.000 de placi de ceramica de Iznik. Dupa-amiaza, ne relaxam in Piata Sultanahmet, admiram Obeliscul egiptean sau complexul de bai al sultanei Heerrem. Seara, cazare la Hotel Ephesus 4* cu cina in Istanbul.

Ziua 9
(DUMINICA, 03.09.2023): ISTANBUL - cartierul Taksim si Marele Bazar Mic dejun. Admiram din autocar Cornul de Aur, Podul Galata si ajungem pentru vizita interioara a zilei la Palatul Dolmabahce Saray, cea mai mare si mai luxoasa resedinta din Turcia: 15.000 de metri patrati construiti, 285 de camere, locul in care se intalnesc opulenta orientala a celor sase sultani care l-au locuit, cu rafinamentul occidental. Pauza pentru pranz. Stramtoarea Bosfor este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Istanbul, cu: Podul Bosfor, zona portuara, Muzeul naval, Turnul cu ceas sau Moscheea Sinan-pasa. Dupa-amiaza, ajungem in zona Marelul Bazar. Timp liber pentru cumparaturi, plimbari individuale sau, de ce nue relaxare la una dintre baile turcesti aflate in apropiere. Seara, cazare cu cina la Hotel Ephesus 4* in Istanbul.

Ziua 10
(LUNI, 04.09.2023): ISTANBUL - Croaziera pe Bosfor si...plecare spre tara Mic dejun. Check-out la hotel, apoi plecam intr-o croaziera de cca. 3 ore pe apele Bosforului si ale Marii Marmara, admirand profilul superbei capitale din partea europeana, dar si partea asiatica. Pauza pentru pranz, dupa care ne indreptam spre aeroport. Zbor Istanbul - Cluj-Napoca, la ora 18:25 orar de zbor care va fi reconfirmat inaintea plecarii.


Istanbul - Bursa - Kusadasi - Efes - Bodrum - Pamukkale - Troia - Gallipoli - Istanbul


TARIFUL INCLUDE:
-Transport pe teritoriul Turciei cu autocar clasificat international, cu: aer conditionat, scaune rabatabile, instalatie DVD - CD - video, microfon;
-Bilet de avion - Cluj Napoca - Istanbul - Cluj Napoca - cursa de linie;
-1 bagaj de cala 25 kg/ persoana, 1 bagaj mic de mana - 8 kg/ persoana;
-5 nopti hotel 4* Kusadasi, cu mic dejun si cina;
-4 nopti  hotel 4* Istanbul cu mic dejun si 3 cine;
-Vizite ghidate conform programului;
-Asistenta turistica pe tot parcursul excursiei;
-Ghid insotitor autorizat al Ministerului Turismului;

TARIFUL NU INCLUDE:
-Taxele de intrare la obiectivele turistice: Istanbul: Topkapi+Haremul: 45 TL, Dolmabahce: 45TL Pamukkale: 25 TL, Mausoleul Halikarnas: 10 TL,  Ephesus: 25 TL, Casa fecioarei Maria 45 Tl, Selcuk: 15 TL Telecabina Pergam 20 TL, Troia: 20 TL
-1 TL = 1,02 RON - cursul valutar poate suferi modificari!!!
-Precizare: taxele de intrare sunt informative si se pot modifica pana la momentul vizitei!
-croaziera Bosfor - cca 15 Euro/ persoana;
-excursia optionala la Pamukale - 30  Euro/ persoana;
-bauturile la cina ( bauturi alcoolice, sucuri, cafea, apa - daca este imbuteliata);
-orice program OPTIONAL;
-bacsisuri (se practica in Turcia): 10 Euro/ persoana;
-ghid local turc pe toata perioada circuitului, obligatoriu in Turcia - 30 Euro/ persoana;
-taxele de sejur, acestea se achita direct la receptiile hotelurilor (intre 3 si 5 euro/persoana/noapte, in functie de categoria hotelurilor si de tara);
-asigurarea medicala de calatorie - Obligatorie.

DOCUMENTE DE CALATORIE SI CONDITII DE INTRARE:
-Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.
-Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasta sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).
-Pentru calatorie este necesara cartea de identitate valabila sau pasaportul valabil.
-Pentru informatii complete accesati pagina: https://www.mae.ro

BINE DE STIUT!
-Este necesara prezenta la aeroport cu 3 ore mai devreme fata de orele de plecare mentionate
-Agentia de turism nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora
-Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (conditii meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.) poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fara a afecta structura generala a programului.
-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea oficiala pentru tara vizitata si respecta standardele locale
-Distribuirea camerelor se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.

INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL

INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:
-Transportul terestru se va executa cu autocare subInchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului
-Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.
-Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.
-Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;
-Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.
-Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice)

ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE  CALATORIE:

-Documentele necesare pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.
-In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.
-Regulament documente de calatorie minori:
- pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara
- minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat
- minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)
-Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
-Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
-Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.
-Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE:
-30% se achita la inscriere
*Optional, in cazul circuitelor cu avionul sau daca turistul opteaza pentru transport avion se achita integral contra-valoarea biletului de avion in momentul achizitiei biletului si in caz de retragere sau renuntare sau modificare de nume, tariful biletului de avion este nereturnabil.
-Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare/data de check-in

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE:
-0% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii), mai putin contra-valoarea biletului de avion, care este neramburasbila
-30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60 - 30 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
-100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai putin de 30 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.
-100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;
-100% in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;
-Penalizarile pentru anularea biletelor de avion tin de politica de anulare a fiecarei companii aeriene si vor fi aduse la cunostinta turistului in momentul achizitiei biletului.
-Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:
-Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti. Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.
-Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.
-De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

ASISTENTA TURISTICA, VIZITE, EXCURSII OPTIONALE:
-Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite intotdeauna ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman
-Ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.
-Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali
-Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.
-Unele excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
-Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor Inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor.
-In situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.
-Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
-In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita iocalizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI:
-Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
-Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
-Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi Intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse In vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.
-In cazul in care cererea este mai mare decat locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cresteri se va comunica turistului suplimentul de tarif si numai dupa acordul scris se va incheia contractul de prestari servicii turistice.

INFORMATII REFERITOARE LA CAZARE:
-Categoria unitatilor de cazare este cea specificata in program
-Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
-Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
-Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.
-Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
-Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
-Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
-Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
-Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

INFORMATIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:
Informatiile detaliate despre circuit vor fi transmise turistilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro, email, imprimat, SMS, inainte de plecare cu minim 3 zile si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii insotitor grup/ ghid - nume, persoana de contact, telefon
- Detalii mijloc de transport, numar de inmatriculare, numar telefon autocar imbarcari.
- Orar de zbor actualizat (daca este cazul)
- Orar de transport actualizat (daca este cazul)
- Hotelurile confirmate
- Transferurile pentru aeroport
- Excursii optionale/ informare tarife

OBSERVATII:
-Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
-La Inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a informatiilor precontractuale:

Nume si prenume turist (turisti sau lider de grup) Semnaturavezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion Cluj Napoca - Istanbul
Transport Avion Istanbul - Cluj Napoca

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Cluj Napoca catre Circuit Turcia - Pe Urmele Civilizatilor - Capitala Bizantului - Istanbul, Toate locatiile, Turcia

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta